what do i think ?

what do i think ?
There was an error in this gadget

Wednesday, 26 October 2011

tension!!!!

adoiii... pnat weh nk setel kan presentation... sok pagi2 jumaat lg turn ak nk kne present... adoiiiyaiii
pe jadah heee
ak pon x tau amende yg ak  tulis
hhheheheh
hentam saja
nk kne fokus..
sbr ... x lama dah nk abis...
suasana time present ni  lebh kurg time blaja dlm klas dlu
sumer main laptop
wat keje
main game
ak??
on update fb n blog
hahaha
pe cer
hentam saja
dgn slide show ari slase yg berjumlah 137 ak dlt abis kan dlm masa 1o minit je..
ni 33 slide je mesti lg pantas seyhh
hahha
nk kne praktis ckp laju la nih.. hehehhe
 peace yaw'll

*ps: pn fadhilah pliss be in good mood 2morrow k... hav fun with my presentation. hehhhee

n by da way gudluck 2 all my fren in k46..
k46 do ur best.. !!!!!!

Sunday, 23 October 2011

Dimana Cantiknya Lelaki Dan Gagahnya Wanita ?

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah:-


1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang baik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.


Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…



Dan dimana Kegagahan Wanita?

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada

kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-


1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.


Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.





Sabda Rasulullah SAW: “Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat” 
Surah Al-Ahzab : Ayat 71
“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, 
maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”


Saturday, 22 October 2011

~no arms, no legs, no worries~

it's a lie to think that you're not good enough,
it's a lie to think that you not worth anything,

being patient is the most beautiful thing.
yes it is hard to do.
but when the times come, i would able to hold up high without anyone to help

no arms, no legs, no worries

~nick Vujivic~


pe korg fhm dgn ayt nih??? 
ayt yg penuh mksd tersirat ni diberikan oleh seorg motivator yg berjaya dan juga yg istimewa.. 
knape ??
die dilahirkan x sama mcm org lain..
tubuh bdn seperti biasa, namun dier x punya tgn dan kaki..
hanya badan jer
namn begitu dier tetap boleh melakukan kerja yg normal seperti org biasa..
berenang, bwk bot, memancing, n sebagai nye
x caye..
taip kt youtube search nama dier 2
kompom jmpe
dier menjelajah ke merata tempat ntk membantu org , terdiri berbilang usia, muda , kank2, warga tua,..
semua nya
dier kongsikan pengalaman idop dier tentang bgaimana dier lalui hidup dier.
memikirkan adakah dier akakn berjaya dlm idop
ader kerjaya kah bg org spertinya
adakah dier akan menjadi sorg ayh yg baik, adakah dier akan mempunyai seorg isteri
dan byk lg persoalan dier kupas kan
tlg sedar kan golongn remaja supaya tidak merosakkan masa dpan mereka dgn kegiatan x sihat.

dari ayt yg sy tnjukan diatas, adakah anda fhm ape yg dier mksd kan
ok lah
cmnh
dgn seringkas yg bleh 
sy simpul kan
dlm hidop ni, kite x leh cepat putus asa serta kecewa tanpa sebab
means never give up until you've done trying ur best
ok
so
jika suatu hari anda diuji dengn macm2 dugaan
hadapi dengn senyuman dan ketenangan
semua nih bergantung kpd pmikiran kite
kite kust sebb kite yg pikirkan kekusutan
cubbe ubah persepsi ubah dri
sentiasa senyum
InsyaALLAH kite ok , kite bleh lalui dgn tenang segala masalah di depan sana
jgn fikir kan kegagalan
dikirkan kejayaan yg dilalui oleh org yg bangkit dari gagal
sebb org yg x pnh gagal x kan dpt rasa ape itu berusaha dari kegagalan
org yg rasa apa itu berusaha dari kegagalan mereka lebih menghargai dan menikmati kejayaan yg dikecapi kerana mereka dapt rasa perasaan itu
mereka akan lebh bersedia dan lebh berusaha
x semua yg kite ingin kan akan dikecapi dgn serta merta
kite akan diuji dgn pelbagai ujian sebelom kite diberikan apa yg kite hajati..
pengalaman byk membantu sy ntk capai ape yg sy dah capai sehingga thp ini..
sy ucapkan syukr yg amat kpd ALLAH SWT kerana menguatkan iman dalm dri sy
ketebalan iman dpt tengkis segala anasir jahat di sekeliling kite
sabar merupakan kunci yg utama

k la
itu shj wat msa ini.. 

assalamualaikum dan salam 1 malaysia

~ V (^_^) ~



Friday, 21 October 2011

hari pertama di kskb sg buloh

 love this song ... ske sgt2...





smpai kskb kelmarin pukul 3 ptg..
sepanjang perjalanan 2 sumer ok.. Alhamdulillah,,
sumer slamat smpai dah geng kelantan
pg2 nih x tau nk wat pe..
tringin lak nk mkn roti telor banjir.. hehehhe
walau pon sg buloh ujan lebat nk mampus heingga air naik abis kt jalan..
still gak tringn nk mkn roti banjir.. wahhaha
fav 2..
hehehhe
ape2 pon keje ade lagi nk kne setel..
huhuh
damn...
byk nye keje..
k lah
nk out nih
nk p kg melyu
mkn roti canai..

t sy update lg.. da,..
assalamualaikum... n salam sejahtera..

Thursday, 20 October 2011

pengumuman!!!! hehehhe

dengan ini..
saya muazz adnan

ingin memaklumkan
bahawa, sesi latihan praktikal bg pelatih jxr januari 2009 - disember 2011 ,( bg yg dk pantai timur n sebahagian kedah) bahawa kami dah abis dah klinikal !!!!
hhahaha

sok saya akan bertolak ke kolej ku syg di sungai buloh..
y cepat>?
wahahha
saje je..
nk amk kunci awl.. nk tgk dpt bilik kt ner
lg pon nk kne wat keje y x ciap ag.
laww kt umah nih byk pktr penolakkan yg mnyebab kan x jd wat keje
hahaha
padahal (malas)
wahahha
ape2 pon
byk2 trima kasih kt jxr husm dan jxr di spital pasir mas..
sebb tnjuk ajar, teguran , serta blaja mkn minom..
kami mtk halal ilmu dan makn minum semua
segala ilmu yg kami blaja akan kami praktikkan k.
jgn esau
jasa mu sentiasa dikenang.
all da best guys.

c u all back at kskb k..
smoga perjalanan esk berjalan lancar dah tiada masalah.. aminn~

peace yaw V(^_^)V

Wednesday, 19 October 2011

~da last day~

arinih dah ari ;ast ak di kelantan n juga hari praktikal ak di kelantan... sok pg2 nk betolak ke sg buloh ntk final exam n final presentation..
soo
ape yg ak nk ckp..
kat sni memang terbaeekkk
...
ak sronok sagt klinikal kat HUSM KUBANG KERIAN
da best time of my life..
smlm kan lpas amk tandatngan jxr kanan, ak di ajukan 1 persoalan...
"kalau husm nk amk awk berkeje di sni mcm mana... awk nk x"
tergamam ak ntk menjawab hanya mampu tersenyum...
memang ini suatu peluang ntk kerja awl an..
tp syg plk bile dipikir kan ak kne kuar dari tajaan ku (KKM)
but if husm nk byr kontrak ak selama 4 thn khidmat dgn KKM, maybe ak akn pertimbangkan ..
hehehe
coz??
tmpat nih best dgt
even pesakit menimbun dtg..
tp ak tetap ok lakukan tugas..
ak bleh wat keje dgn tenang..
sebb persekitaran...
best..
tmpt keje selesa.
jxr semua nya baik2.. hepi2
bleh wat jd kwn semua....
best tau kat sni..
namun begitulah..
sebb tajaan yg lainj2
so x leh nk wat keptsan trus...
soo kne fikir kan dlu  :)


ok lah
gtg ade keje dah.. peace (^_^)

Tuesday, 18 October 2011

~~hepi`~~

yes2...
setel dah.... hahahhaha
kes semua ak ader 1250..
amik kau./..
nk bising2 lg..
i can do it la der..
saje je nk tgk mulot kau cmner
hahaha
nk tgk ko nk bising lg x ngn ak..
hahaha
tinggal sehari lg ntk ak klinikal kt husm nih..
pasnih tirai praktikal 2011 akn melabuhkan tirai nye.. :)
n fokus ntk kerjaya ak plk;..
seorg JXR der..
ahahah
money2 come to me..
(^_^) V
next plan??
kompol duit byk2 ..
nk bwk fmly pg cuti2 malaysia ..
kat mana?
ader laaa..
hahaha
rahsia :P
so that's for now... choww......

peace yaww  V(^_^)V

Sunday, 16 October 2011

mggu terakhir PRAKTIKAL

perghh
dah nk genap 4 bulan praktikal kat husm or maybe my home town babe..
hahah
so happy coz dah nk abis blaja..
nk balik dah kolej dah pg jumaat ni.
pagi2 lg nk btolak..
hhuhuh
dpt jmpe geng lama balik kolej nih
ahah\
lama dowh x jmpe dorg..
cm sialll
hahha
leh nk mula kan balik group ahli mersyuart lepas mkn..
hahhaha
ala2 group mesyurt tingkap;
hahah
oh yerr..
last week nih cm bangang
tension kot
nk setel kan kajian kes
projek spital
then mcm2 lg
selasa rabu nk kne jmpe LP nk amk sain..
hahah
ntk ape sain 2
nk jdikan bukti
untk melayakan masuk final exam sekaligus nk abis kan riwayt blaja kt kskb sg buloh
gonna miss it damn much??? hahhaha
donno yet,,,
maybe kot..
hahaha
all sort of things happen here
n it will be my precious memory :)
 special thanks 2 all my mentor n teacher here at husm kubang kerian..
this was da best time in  my life...
heheh
penglaman yg ak x kan lupe blaja kt sni..
.. dpt wat kawn..
even ader adik sekampong lg 2 dpt jmpe kt sni...
hehehe nama pe?? x pyh tau ..
heheheh


tension gler lah nk tulis2 kes nih
naik rabun mata ak tgk no n tulisan kecik(hahah tulisan ak makin keck dah)
tgn pon lenguh2
tp bab kate c dier..
aw x usaha memeang komfom kite gagal..
tp kalu kte usahaa beloom tentu kiter ggal lg..
sooo
keep moving onn
hhuhhh


orait,..
keep working hard..
huhuuhu

Wednesday, 12 October 2011

omg!!!

dlm masa 2 hari nih sy di kejutkan dgn beberapa peristiwa yg btol2 mendalam dlm hati sya ni...

 semalm dlm pukul 5.25ptg berlaku suatu kemalngn dpn mata sy yg melibatkan sebuah moto egos n sebuah lc 135.

kejadian berlaku sebab kecuai pembonceng moto ego 2....
dier main masuk je simpang umh dier n lambt bg signal.. nasb impak perlanggaran 2 x kuat n bleh dikatakan biasa..
namun anak 2 n seorg ibu 2 yg terlibat pasti trauma dgn kejadian itu..
syukur tiada kecederaan serius selain dari luka calar pada luaran sahaja... cmner sy tau??
well
i'm gonna be radiographer so i used 2 hav da experience about injuries.....  (^_^)

what i hav learn , i adapt it in my life..


second is this morning wednesday, around 7.15am , another accident occur in front of my eyes...
kejadian 2 berlaku betol2 dpn mata sy .. pak cik 2 baru je dari kubur(maybe melawat saudara kot) dier lintas jln x tgk kiri kanan n kete 2 plk memang sentiasa laju.. (mana sy tau??? sy tau coz ari2 selisih ngn kete sama n cara pemnduan yg sama... iaitu laju n berbahaya!!!) lagak cm pemandu F1 .. amk kau... laggr org yg x berdosa!!
sy dpt tgk pak cik 2 terbang coz kne langgar ngn sebuah kelisa yg boleh dikatakan dlm keadaan laju...
n pecaya atau x driver nye adalah a woman!.. damn!!!! rupanye ak slalu kalah ngn pempuan!!! but i was greatful..
why???
coz sy ni mash lg punye hati n sbar.....
x laju2 cm kete 2..
ari2 dk selisih ngn kete 2... n today..
ALLAH tnjuk kat sy ape yg tjadi kalau kite x sabar! betapa ak besyukr kpd ALLAH sebb bg ak kesabaran... bg ak ketenangan... ak x bwk kete lelaju ..
gerun n takut.
cmni la keadaan basikal pak cik 2.. huhuhu


byngkan ape korg rase lau korg kt seat driver 2... tgk pakcik yg ko terbang 2 melayg kt dpn mata korg... siap ader rmbut lg melekat kt cermin dpn kete 2... SUBHANALLAH!!! ALLAH MAHA KUASA,, pakcik 2 masih lg dipanjang kt umur... dier cumer cedera ringn .. luka2 di angota bdn.. coz kawan ak yg xray dier kt spital pasir mas pg td .... syukur nyawa nya mash lg dipanjangkan...
even ader org ingt he was a goner cause of da impact!..

huhu..
x terbayg dgn rambt melekat kt rmbut 2... fuh..... ngeri... darh memenuhi kpala pakcik 2 time ak angkt dier masuk van ntk antr ke spital..... YA ALLAH jauhi ak dari kejadian seperti itu...



 n da best thing is today... i've manage to do a projection that i never had daone before.... it was... a PA KNEE INTERCONDYLER( TUNNEL VIEW) tol x ak ckp nih.. hahaha... projeksyen nk tgk sendi lutut.... inter kondilar... tanpa bantuan yerr... berdikari... tq  kt JXR KAK TASNIM N ABG ALL atas tnjuk anda kamu berdua... senang rupenye... n ak sndri terkejut dpt wat tau... x perlu repeat... :P... opkos i hepi... 
(^_^) V hehhehe

ni gmbr yg ak berjaya hasilkan :



sy bangga jd pelatih jxr kskb sungai buloh... naik nama kskb sg buloh... hehhehe... n HUSM memang tmpt terbaeekk ntk pelatih jxr belajar berdikari...  i'm 100% agree with this statement!

cntik kn pic penutup nih hehehe

Tuesday, 11 October 2011

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..


~ALLAH knows BESt!~♥

Monday, 10 October 2011

foward:nasib si gadisselalu puji tean lelaki di facebook :) (must read!)

Ada seorang kenalan aku (GadisXXX - Bukan Nama sebenar) di facebook yang rutin setiap harinya dipenuhi dengan status pujian terhadap BFnya, Pujian seperti baik, penyayang, cinta, bertanggungjawab dan segala macam pujian yang boleh membuat orang lain termuntah tanpa sedar setiap hari memenuhi wall facebooknya, kadang-kadang diri ini terasa ingin "Unfriend" kerana semak dipenuhi status gila dia, nak buat macam mana, kawan tetap kawan, terpaksalah terima.

So nak dijadikan cerita, baru-baru ini aku lepak dan online facebook di kedai mamak, dan si GadisXXX pun sedang online facebooknya juga dan seperti rutin biasa wall-wallnya masih dengan pujian terhadap BFnya yang bertuah,
Nak ditambah cerita lagi, apa yang terpandang didepan mata aku pasangan yang sedang duduk berkepit erat dengan penuh kasih sayang dengan adegan mencium pipi adalah BF kepada gadis yang malang iaitu GadisXXX, dianggap malang kerana bukan GadisXXX yang berada disisi lelaki tersebut tetapi Wanita yang jauh lebih cantik dan menarik, pasangan ini mungkin baru balik dari bershopping kerana banyak bungkusan barang diletak atas meja mereka.
Sambil aku menonton pasangan bermain wayang didepan mata bermulalah juga perbualan antara aku dengan Gadisxxx di facebook chat.


MistaBOM: "XXX,Salam, kau buat apa?"

GadisXXX: "Asignment, kenapa?"

MistaBOM: "Kalau aku tanya sikit kau jangan kata aku penyibuk pulak"

GadisXXX: "Cakap je la"

MistaBOM: "Kenapa kau asik puji sangat BF kau?"

GadisXXX: "BF aku sayang aku, mestilah aku puji, kau takde awek apa kau tau"

MistaBOM: "Apa bukti BF kau sayang kau sampai kau duk memuji 24jam"

GadisXXX: "Dia janji nak kahwin dengan aku, mestilah aku kena jaga dia betul2"

MistaBOM: "So kau yakinlah dia takde girl2 lain ke?"

GadisXXX: "Apahal kau cakap macam tu?, kau nak cari pasal ke?"

MistaBOM: "Saja je aku tanya"

GadisXXX: "Aku kenal BF aku, dia takkan tipu aku, dia memang cinta aku"

MistaBOM: "Oo macam tu, so mana BF kau? kau tak keluar dengan dia ke?"

GadisXXX: "Dia busy, dah sebulan aku tak date ngan dia, aku pun taknak ganggu dia sebab dia kata nak cari duit nak masuk minang aku, nanti dia dah free baru aku keluar ngan dia"

MistaBOM: "Busy??? sedih aku tengok kau..."

GadisXXX: "Kenapa?"

MistaBOM: "takda apa, kau nak dengar satu ungkapan tak?"

GadisXXX: "Apa dia?"

MistaBOM: "Tengok Taik Nampak Coklat, mesti kau tak pernah dengarkan?"

GadisXXX: "Bodoh ar kau..."

MistaBOM: "Lagi bodoh kau dari aku, bye Salam"


Dan selepas itu aku pun mahu caj notebook aku yang dah nak kehabisan bateri, di meja pasangan tersebut terdapat socket elektrik,
aku pun pergi untuk mencucuk plug charger meja pasangan tersebut. dan bermulalah perbualan pendek antara aku dan BF gadisXXX...


MistaBOM: "Bro, tumpang charge kat sini boleh"

LelakiXXX: "No hal"

MistaBOM: "Thank, banyak barang, baru balik shopping dengan awek ke?"

LelakiXXX: "Beli barang sikit untuk tunang"

MistaBOM: "Oo tunang, ingat ke awek"

LelakiXXX: "baru 2 minggu bertunang"

MistaBOM: Congrat bro..

LelakiXXX: thank bro.


Aku tidak akan memberi tahu kepada GadisXXX mengenai kes ini, supaya aku tidak dianggap penyibuk, biarlah dia sendiri dapat tahu dari orang lain.
dan aku amat kesian dengan girl2 yang akan melalui situasi seperti ini.

Tatkala perempuan terlalu gila terhadap lelaki, 
tatkala itulah lelaki main gila terhadap perempuan.

kepada girl2 lain, jangan duk puji dan bermegah2 sangat pada BF anda melainkan anda sudah "bernikah",
kisah ini bukanlah untuk mengutuk atau menghina, tetapi menasihat wanita supaya tidak ditipu,
aku lelaki aku tahu apa lelaki mahukan dari wanita,
bukan semua lelaki adalah penipu, dan bukan semua lelaki baik. 

Sunday, 9 October 2011

(things dat this now kids should do) :)

Drpd sujud kaki kekasih, baik sujud kpd Allah
~ Drpd cium kekasih, baik cium Tikar Sejadah
~ Drpd pegang tangan kekasih, baik Pegang Al-Quran
~ Drpd menangis untuk kekasih, baik menangis memohon Ampun drpd Allah
~ Drpd rindu kat kekasih, baik rindu kepada ALLAh..
~ Drpd peluk kekasih, baik peluk Mak dan Ayah ~
~ Drpd kejar CINTA, baik kejar CITA-CITA !!

Saturday, 8 October 2011

ape yg tlah berlaku slps pembentangn bajet 2012

lpas dgr PM kite dk bentang bajet 2012 , ak ingt kan ramai org yg hepi...but sadly yg sebalik nyer berlaku,,
sumer wat cm x puas ati sebb PM byk bg keistimewaan kepada golongn yg bergelar GURU & CIKGU

nk mrh wat pe
dari dlu lg itu la yg sepatut nye pm kte wat.... nape???
pk balik..
mana dtg seorg perdana menteri??? seorg jurutera?? seorg polis???
dari mana adal usul mereka??/
mereka x jd cm 2 lau dorg x de or x jmpe dgn golongn yg dipanggl guru...
semua nya berpunca kpd guru
mereka ni golngn mulia
ALLAH angkt darjat org yg menberi ilmu kpd org lain..
so why kite esti nk pertikaikn nape ckgu perlu diberi kenaikkan gaji yg lebh dari org lain...
pk balik
jasa seorg guru dibwa ke mati ilmu yg diajar..
sampai ke liang lahat jg masih digunakann
come on la...
jgn berfikiran koloot,..
pless/..
open up ur mind,,,
ni dk ckp pm kite pilih kasih ... x adil... mcm2 lah ak dgr
nasb tau pm wat bajet kali ni bela nasib rakyt..
law x ... derita la nk sara idop dgn keadaan ekonomi yg serba mahal zmn skrg ni...
syukur la k semua...
nasb tau pm kasi angkt duit kite semua.. law x???
lu pikir la sndri..
pm bg duit lebh ntk thn dpan..
keje kne lebh jgk,.,
habuan dah dinaikkan..
so jgn makn gaji buta je..
ni x ... keje cm melepaskan batuk di tangga.... tp gaji mau kaya cm mentri...
agak2 la..
kalu semua pm nak kasi naik gaji..
alamatnye muflis la krajaan malaysia..
aduhai... sykur la suara rakyt telah di dgr kembali oleh krajaan

n di pihak krajaan lak jgn nk tnjuk angkh atau smbng bile berckp tetng saudara sndri..
kate nk amalkan 1 malaysia..
ni sama2 kaum, malah agama pon nk gaduh2... ape celopp

sudah la,.. ubah prangai..
ubah persepsi..
kite perlu besatu..
jgn gadh2 lg..
rezeki 2 bile2 masa ALLAH bleh tarik balik jika kite x ikut perintah NYA


dah2
x yh nk jeles ngn org lain..
kite urusan kite... mereka urusan mereka,,,
kerja kite kite wat lelok ... ,moga rezeki kite ni halal n diberkati..
aman dunia akhirt..
2 lg elok dari dk cari gadh ngn org lain... okeyyyyhhhh

Monday, 3 October 2011

ciri ciri calon istri???(ikot perbincangn ngn abh)

hahahha,,...
ayah ak ckp.. jodoh cari la sndri...
cantik ke, lawa ke, jauh ke, dekat ke, ikut la..... ape2 pon nih syart yg abh nk abe kne ikut. kalu ikut syart ni abh tlg mu time mu nk nikoh... dlm erti kata lain, abh sponsor kenduri..

1. mesti pakai tudung n tahu psl agama(lg elok kalu kuat agama)
2. mesti ader kerja( bkn kerja biasa, kerja kerajaan sebb dapt jamin masa depan)
3. sopan santun berbudi bahasa
4. mesti bleh jg mama n abah bile mama n abah dah tua( t kne ckp cmner prangai abh n mama kt dier
5. dier mesti pandai masak tau... (hehehhe)
6. si dia perlu lah taat dgn suami n jgn mlawan( sebb 2 syart yg ke 1 & 3 penting)
7. kalu bleh bia la org m'sia hk alik sni jah...(jgn sampai sabh srwak) tp kalu dah nk jgk gak x dk apo... ikut syrt diatas sumer beres. :p

ikut syrt ni sumer abh follow u balik...
bila dua2 kerja ni hidop kite akn senang skit dari sorg yg keje.. bukn sebb berkira... kite kne sama2 pk masa depan....
baru bleh pakai brg2 mewah n brgn yg di impikan.. sebb sama2 dapt wat duit.
kongsi hidop..
kan2.... hehhehehe


so far , i've might have a candidate... heheh
KIV.. SECRET.... (^0^)

~is~ it ~monday ~or ~its ~already~ tuesday~

mlm yg sunyi... sedar x sedar isnin dah pergi masuk dah selasa...
pesakit??? urm.. boleh la thn..
tp ak x leh nk fokus sgt la mggu ni...
ade sesuatu yg sedang menlanda fikiran ak...
ak x tau nape ak leh tringt mende 2.
tringt kt dier
ak x pasti naoe leh jd g 2... setahu ak, biasa nya itu pertunjuk..
daya fokus ntk sesuatu kerja ilang..
cm org duk brangn je.. bahaya...

ape2 pon idop ni panjang,... perjalanan pon jauh lg... come on la muazz..
dlu ko kne ujian lg truk.. ko ok je lalui... tabah je ko hadpi..
ko jgn give up muazz...
Allah sedang uji diri kko skrg...
ko kne tnjuk kan ko kuat dan yakin dgn Qada' Qadar NYA...

buzz..!!!!! bgn2 jgn hanyut dlm dilema .
bgai menunggu buah yg x kan jatuh...
adus..
nape selama ni ak x pernah teringat mcm ni... ak x tau nape ngn dri ak ni... ak perlukan seseorg ntk selesai kan masalh ni... ketenangan yg ak cari dahulu kian menghilang... nampk nya ak kne cube cari lagi dan pertahan kan ketenangan 2..
ak kne fikir kan masa depan... ak kne kuat.... ak kne tabah....

org yg kuat dan tabah ak berjaya ..sebb??
ALLAH dekat dengn mereka yg sabar hadapai ujian Nya

ak ingin kan diri mu (^_^)



Lirik Lagu Dadali Di Saat Aku Mencintaimu 

mengapa kau pergi, mengapa kau pergi
di saat aku mulai mencintaimu
berharap engkau jadi kekasih hatiku
malah kau pergi jauh dari hidupku

menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku


aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencintai dirimu
aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta
menyendiri lagi, menyendiri lagi
di saat kau tinggalkan diriku pergi
tak pernah ada yang menghiasi hariku
di saat aku terbangun dari tidurku


semoga engkau kan mengerti tentang perasaan ini
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta (indahnya cinta)
maaf sungguh ku tak bisa (tak bisa) untuk kembali padamu
maaf ku telah terbuai akan indahnya cinta



aku inginkan dirimu datang dan temui aku
kan ku katakan padamu aku sangat mencinta

Sunday, 2 October 2011

~.~.~.alasan mu...................................

Ikhlasnya hati sering kali disalah erti
Tulusnya budi tidak pernah engkau hargai
Berlalu pergi dengan kelukaan ini
Ku mengalah,ku bersabar

Bertentang mata seolah olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis di bibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu,rayumu,suaramu yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum dengan pengunduran diriku
Tetapi bagiku pula suatu ketenangan
Andainya kita terus bersama belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah cara hidupmu

Ada rahmatnya bila tidak lagi bersama
Terasa jauh diriku ini dengan dosa
Ku tinggalmu walau tanpa kerelaan yang nyata
Kau tidak berubah

Bertentang mata seolah olah tiada apa
Berpaling muka ada saja yang tidak kena
Mencari sebab serta alasan yang kukuh
Supaya tercapai hajatmu

Manis di bibir memutar kata
Malah kau tuduh akulah segala penyebabnya
Siapa terlena pastinya terpukau
Pujukmu,rayumu,suaramu yang menagih simpati dan harapan

Engkau pastinya tersenyum dengan pengunduran diriku
Tetapi bagiku pula suatu ketenangan
Andainya kita terus bersama belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah cara hidupmu

Katalah apa yang kau ingin
Selagi kau dapat berkata
Memang begitu sikapmu semenjak dahulu
Andainya kita terus bersama belum tentu kita bahagia
Selagi tidak kau ubah cara hidupmu

~~miss somebody~~


x tau nape ak teringat kt dier.... terfikir kan dier..... mana dier.... ape deir wat... dgn siapa dier skrg..
dier hepi x??? dier ok x???
....................................................................................................................................................................
tringt kt dier 2... cinta pertama ?? heheh
erm... yup..

hehehe  :)
ape pon masing ader masalah, n jodoh x de kot.. but i'm ok.... still anggp dier 2 kwn smpai mati... dier byk ajar ak tentng khidopan ni,
dlu memang ak ni agak sivik kot..
hahaha
skema g 2... tp kehadiran dier dlm idop ak time ak f4 dlu.... sgt2 bmakna...
smpai skrg ak masih terfikir bleh x law mnk pusing balik masa....
nk besama balik ngn dier...
nk cube elakkan perpisahan...
x leh an... huhuhu
ak berserah pada takdir...
namun masih menunggu keajaiban berlaku lg...
die tetap sahabt ak smpai bile2...
cume dier x dpt trime kenyataan n permintaan seorg shabt...
tp x pe
ak still dpt jg dier doakan kesejahteraan dier dari jauh n tanpa pengetahuan dier..
setiap kali tgk profil dier,,,,
tringt sgt2 masa dlu...
tringt suara dier.... muke manja dier...
seorg yg hepi go lucky... ape2 pon yg hitam n pahit x penah dier fikir n amk kisah.... bg dier ape yg penting kite mesti keep holding on, keep moving foward.... baru kite boleh hepi tanpa masalah. :) btol kata nya...
but.. tanpa awk sy lalui byk sgt masalah.... x de org dpt ganti tmpat awk....
i really2 miss u... miss u soo much....
but u wont remember me rite...
just another piece of memory dat just wasted...
people grow,people go .
and people change either .
skrg dier dah besar..
dier dah dewasa....
hope awk bjaya dlm kerjaya awk pilih 2...
ape2 pn kite doakan ntk yg terbaik bg kite bersama... jika kite memang di jodohkan , InsyaALLAH awk n sy akan kembali balik sama2


(^_^) all da best 4 u... i'll always remember ur special moment.. thanks 4 being there when i need u... n i do want u back badly.. i'm sorry i can't 4 get bout u..
u r my first love.... ~T.~A.~K.~